Meditatie voor beginners cursus

Altijd al willen leren mediteren maar weet u niet hoe te beginnen of vind u het lastig uit een boek te leren en wilt u hierbij ondersteuning? Of bent u op zoek naar uzelf, wilt ook wel eens rust ervaren? Wilt u leren in stressvolle situaties bij uzelf te blijven?

Meditatie kan hierbij helpen. Meditatie geeft rust, verhoogt de concentratie en vergroot het welzijn. Meditatie geeft zowel lichamelijke als geestelijke ontspanning. Kom gerust meedoen, deze basiscursus is bestemd voor iedereen die wil leren mediteren en u zult meteen een fijne en gezellige middag of avond hebben.

meditatie afb

In de lessen komen verschillende vormen van meditatie aan de orde. Zo kunt u ontdekken welke vorm voor u persoonlijk een fijne manier van mediteren is, en ze vormen tevens de basis voor iedere meditatie. We zullen tijdens de lessen proberen steeds langer stil te zijn zonder verwachtingen. Tevens leert u ook ontspannings- en aardings oefeningen. Hierna kunt u zelfstandig of met anderen uw meditatie verdiepen. Deze cursus is een mooie opstap voor uw verdere groei.

In totaal vinden er vijf lessen van 1,5 uur plaats. De totaal kosten vind u bij de tarievenlijst terug. De cursus is inclusief lesmateriaal. We zitten of op de grond of een stoel. Voor mediteren op een meditatiekussen, dient u deze zelf mee te nemen, deze zijn niet aanwezig in de praktijk.  Het is raadzaam om makkelijke kleding te dragen.

Heeft u interesse, meld u dan aan. Aanvang en tijden vinden plaats in overleg met de deelnemers.