Reiki behandeling

Reiki is één van de oudste geneeswijzen die de mensheid kent en betekent “levensenergie”. Levensenergie is ook bekend als: Prana, Chi, Ki. De universele levensenergie, is overals om ons heen en in ons aanwezig. Wanneer de levensenergie niet goed (meer) stroomt kunnen er fysieke alsmede emotionele en mentale klachten ontstaan. Wij dienen de levensenegie dan weer aan te vullen, te herstellen of te laten door stromen. Reiki revitaliseert en brengt ons lichaam weer in balans. Reiki stimuleert het zelfgenezend vermogen, die ieder mens heeft, en bevordert zo genezingen van allerlei aard. Door de reiki komt er extra energie beschikbaar voor het lichaam en op dat moment kan het lichaam hiermee aan het herstel beginnen. Reiki ondersteunt en verrijkt dit proces. De behandelaar heeft geen invloed op wat gebeurt en op het resultaat. De reiki energie wordt door de reikigever geleidt naar gebieden van het lichaam en stroomt vandaar naar de gebieden waar het lichaam dit het hardst nodig heeft. Reiki geeft mede rust en ontspanning. Hierdoor kun je, indien gewenst, vaak tot diepe(re) inzichten komen en problemen die je bezighouden beter overzien. Reiki geeft o.a. levenskracht, rust, ontspanning en vreugde.

Een behandeling kan ontvangen worden ter ondersteuning bij ziekte of klachten, maar kan ook ervaren worden als een rustgevend moment. Je hoeft voor een reiki behandeling niet ziek te zijn.

De reikigever fungeert als kanaal waar de universele levensenergie binnenkomt en afb-reiki-websitedeze via de handen mag doorgeven. Bij een reiki behandeling legt de gever de handen rustig, op verschillende zones van het lichaam van de ontvanger. De ontvanger kan, is niet noodzakelijk, warmte, kou of tintelingen voelen of mooie beelden zien. De ontvanger ervaart vaak een gevoel van rust, vrede en ontspanning. Al naar gelang de voorkeur van de ontvanger, vindt de behandeling plaats op een (massage)tafel of op een stoel, waarbij u geheel gekleed blijft. U kunt gekleed blijven omdat de reiki energie overal doorheen gaat. De tafelbehandeling duurt gemiddeld één uur en geeft doorgaans een betere ontspanning en rust. Terwijl de stoelbehandeling korter duurt, gemiddeld een half uur. U heeft hierin een vrije keus om te bepalen welke uw voorkeur heeft. Bent u niet in staat om de behandeling liggend te ondergaan (rugklachten, invaliditeit), maakt u zich geen zorgen. Beide behandel methode zijn even krachtig, alleen de tijdsduur is korter. Het dient echter aanbeveling te realiseren wanneer u zich beter ontspant, hoe beter u de reiki energie kunt ontvangen en uw lichaam deze tot zich kan nemen. Hierdoor zal er makkelijker doorgang van de genezing kunnen plaats vinden.

Er zal vooraf een korte bespreking van enkele minuten plaats vinden. Hierin wordt onder andere besproken welke klachten u heeft en welke klachten u extra aandacht wilt geven. Het is goed u te realiseren dat er geen reiki behandeling kan plaats vinden wanneer u lijdt aan een botbreuk welke nog niet gezet is (kan daarna wel plaats vinden ter ondersteuning en versterking van het genezings-proces), of wanneer u lijdt aan een zware depressie, of onder behandeling bent van het gevolg van een hartinfarct, of tijdens een operatie. De behandeling wordt aangepast gegeven indien u een hartklep of peacemaker heeft, u  kunt de reiki behandeling gewoon ontvangen, wel goed dit bij uw reikigever te vermelden.

Voorbereiding op de behandeling:
Drink 24 uur voor de behandeling geen alcohol, wel zoveel mogelijk water.

Na de behandeling:
Direct na de behandeling voelt men zich meestal rustig en harmonieus. Het zelfgenezend vermogen wordt aangesproken en uw lichaam gaat aan het werk. Dit kan direct herstel geven, maar het kan ook zijn dat, hoeft absoluut niet, de klacht(en) tijdelijk verergeren. Dit is kortdurend, daarna kan verbetering tot aan volledig herstel plaats vinden. Dit hoort allemaal bij het genezingsproces. Ieder persoon is uniek, en om deze reden zal elk persoon de behandeling alsmede de uitwerking anders ervaren. U dient ten alle tijden uw reguliere behandelingen voort te zetten, reiki is hierop een aanvulling, maar geen vervanging. Drink na de behandeling zoveel mogelijk water, dit helpt de afvalstoffen te verwijderen.

Reikibehandeling bij baby en kind:
Deze behandeling is exact hetzelfde als bij een volwassenen, het enige verschil is de tijdsduur. Voor kleine kinderen en baby’s kan de behandeling uitsluitend op de behandeltafel plaatsvinden. Baby’s liggen vaak in de armen van de reikigever. Dit geeft de baby een rustiger gevoel en zo kan men beter contact met hem/haar maken.

Reiki met edelstenen:
Bij deze reikibehandeling wordt er bij/op iedere chakra een edelsteen geplaatst. Nadat de edelstenen op de chakra’s geplaatst zijn begint de reiki behandeling. Vanwege de sterke energietrillingen van de edelstenen, wordt de behandeling verkort gegeven. Deze behandeling kan alleen plaats vinden bij een tafelbehandeling. Indien gewenst, en vooraf bekend gemaakt, kan de ontvanger bij een stoelbehandeling wel een edelsteen in de hand krijgen.

Reiki en de kracht van de edelsteen versterken elkaars werking op een mooie manier.

Reiki op afstand:
Een reiki behandeling kan tevens op afstand plaats vinden, hierbij maakt de grootte van de afstand niet uit. Wij maken vooraf een afspraak wanneer de reiki energie naar u gestuurd wordt. Het liefst elke dag rond de tien a vijftien minuten en voor een week lang. U krijgt vooraf een formulier met vragen ,welke u ingevuld terug stuurt, waarbij u een foto toevoegt.  U hoeft alleen maar te zorgen dat u op de afgesproken tijden rustig kunt gaan zitten of liggen. Waarbij u de reiki energie welkom heet en ontvangt.

mikao_usuiMet dank aan Mikao Usui, de grondlegger van Reiki.